Laura som valp

Lejregård´s Lady Midnight ”Laura” är född 18 december 2016 på Lejregård´s kennel i Danmark. Uppfödare Ingrid Höcky. Hemsida: http://www.kennel-lejregaard.dk

Vi skulle egentligen köpa valp från Annelie Sutela, Anneline´s kennel i Finland, men i just den kullen blev det ingen valp som passade vårt utställningsintresse. Annelie tipsade därför oss om att ta kontakt med Ingrid eftersom Annelies hane Ray parats med Ingrids Maxima. Vi tog kontakt med Ingrid.

Ingrid har en stor gård med många olika djur, samt har dagis hemma, vilket innebär att hundarna tidigt vänjer sig både vid andra djur och vid barn. När vi fått besked om att vi skulle få köpa valp så tog vi med Marcus och hälsade på och Marcus fastnade direkt vid den enda trefärgade tiken i kullen. Ingrid hade egentligen tänkt att behålla den trefärgade tiken, och jag och Harry var inställda på en röd tik. Vi hade berättat detta för Marcus men trots det hade han bara ögon för Laura. De två hade ett visst band från början. När Ingrid berättade att vi skulle få köpa den trefärgade tiken så var glädjen hos Marcus obeskrivlig. Det var så underbart att se, och tårarna föll.

Namnet Laura valde vi för att vi tycker det är ett fint finskt namn, och Harrys mormor hette Laura.

Laura är trefärgad och har lång svans. Det bästa Laura vet är att ligga i rabatten/jorden i trädgården, och drar gärna ner hela nosen i jorden om hon kan. Även om Laura många gånger ser helt svart ut där hon egentligen ska vara vit, så går smutsen av väldigt lätt på corgis. När smutsen torkat så faller den liksom av pälsen och det är bara att dammsuga upp jorden.

Foton på valparna och Lauras mamma är tagna av Ingrid Höcky, Lejregård´s kennel. Tack för bilderna Ingrid!

Foton på Laura när vi fått hem henne är tagna av oss.

     

 

Hundarna står på tur att bli klappade. Baby Laura står mot mamma Maxima som står mot mormor Bea <3

  

       

 

EnglishSwedish