Laura – Welsh Corgi Pembroke

Lejregård´s Lady Midnight ”Laura” är född 18 december 2016 på Lejregård´s kennel i Danmark. Uppfödare Ingrid Höcky. Hemsida: http://www.kennel-lejregaard.dk

Vi skulle egentligen köpa valp från Annelie Sutela, Anneline´s kennel i Finland, men i just den kullen blev det ingen valp som passade vårt utställningsintresse. Annelie tipsade därför oss om att ta kontakt med Ingrid eftersom Annelies hane Ray parats med Ingrids Maxima. Vi tog kontakt med Ingrid.

Ingrid har en stor gård med många olika djur, samt har dagis hemma, vilket innebär att hundarna tidigt vänjer sig både vid andra djur och vid barn. När vi fått besked om att vi skulle få köpa valp så tog vi med Marcus och hälsade på och Marcus fastnade direkt vid den enda trefärgade tiken i kullen. Ingrid hade egentligen tänkt att behålla den trefärgade tiken, och jag och Harry var inställda på en röd tik. Vi hade berättat detta för Marcus men trots det hade han bara ögon för Laura. De två hade ett visst band från början. När Ingrid berättade att vi skulle få köpa den trefärgade tiken så var glädjen hos Marcus obeskrivlig. Det var så underbart att se, och tårarna föll.

Namnet Laura valde vi för att vi tycker det är ett fint finskt namn, och Harrys mormor hette Laura.

Laura är trefärgad och har lång svans. Det bästa Laura vet är att ligga i rabatten/jorden i trädgården, och drar gärna ner hela nosen i jorden om hon kan. Även om Laura många gånger ser helt svart ut där hon egentligen ska vara vit, så går smutsen av väldigt lätt på corgis. När smutsen torkat så faller den liksom av pälsen och det är bara att dammsuga upp jorden.

Mamma: Lejregård´s My Prima Ballerina (Maxima)

Uppfödare och ägare: Ingrid Höcky, Lejregård´s kennel, Danmark.

Född: 28.05.2013

Titlar: MultiCH, INTCH DKCH SECH FICH NORDCH DEVDHCH DECH

Pappa: Triad Dressed For Success (Ray)

Uppfödare och ägare: Anneli Sutela, Annline´s kennel, Finland.

IMG_1839.jpg

 

IMG_6856
Jag och Laura tränar
IMG_5728 (2)
Laura i höstsolen

IMG_5471IMG_5507 (1)IMG_5529 (1)

IMG_9187
Laura på My Dog 2019

 

EnglishSwedish