Om Jessica

Jag (Jessica) har gått hundutbildning för DogSense, år 2016. I hundutbildningen ingick kurserna Hundens beteende och etologi, raskunskap, stress och rädslor hos hund. Jag försöker vara med på uppfödarträffar som Svenska Welsh Corgi klubben och Småland- Ölands Kennelklubb anordnar och alla föreläsningar som jag kan. Jag har samlat en del av utbildningarna och föreläsningarna nedan. Jag har studerat samtliga böcker i Svenska Kennelklubbens Uppfödarserie och ska gå deras uppfödarutbildning när tillfälle ges.

Jag och Laura har gått valpkurs och allmänlydnad för Växjö Brukshundklubb. Vi har gått på massor av utställningsträning, ringträning och handlerträning. Vårt fokus har legat på utställningar, dels för att lära oss mer om rasen och dels för att få en uppfattning och bedömning inför framtida avel. Utställningar har även fungerat som bra social- och miljöträning.

Jag och Loulou har gått valpkurs för Växjö Brukshundklubb under februari-mars 2020. I april 2020 började vi på rallylydnadskurs. Loulou har redan hunnit varit med på flera utställningsträningar anordnade av Sofia Bruse Harkell.

 

Kurser och utbildningar:

  • Hundens beteende och etologi, raskunskap, stress och rädslor hos hund. Utbildare: DogSense. År 2016, 20 veckor.
  • Handlingskurs med Moa Persson (domare), Småland-Ölands kennelklubb. År 2017.

Föreläsningar:

  • I huvudet på en domare. Webinar med Mikael Nilsson (domare) Showdogs. 6 maj 2020.
  • Anatomi och rasstandard gällande cardigan och pembroke, med Bengt-Åke Brogren (domare). 19 oktober 2019
  • Genetik, Svenska Welsh Corgi klubbens uppfödarträff. 15 april 2019.
  • Valpning och parning, Pia-Helénè Welander. Hässleholm 26 mars 2019.
EnglishSwedish