Om oss

Vår familj består av mamma Jessica, pappa Harry, son Marcus, grandis Hessu, pembroke Laura  och hennes dotter Loulou. Till familjen tillhör också dotter Alexandra med familj, samt extradottern Sofia med familj.

Hundar är familjens stora intresse. Vi älskar åka runt på hundutställningar, träffa människor och en massa olika hundar. Vi har fått många nya vänner tack vare hundutställningar och för det är vi evigt tacksamma.

Vi är medlemmar i Småland-Ölands kennelklubb, Växjö Brukshundklubb, Svenska Welsh Corgi klubben och Svenska Grand Danois klubben.

Vi har haft turen att ha väldigt bra uppfödare till de båda hundarna vi har nu, och även de tidigare hundarna vi har haft. Intresset att ha kennel började gro tack vare de fantastiska uppfödare vi har haft, och att vi skulle kunna göra något bra av det. Vi är båda intresserade av genetik och avel.

Tanken är att vi ska ha en mindre uppfödning av Welsh Corgi Pembroke. Hundarna lever tillsammans med oss, och följer med oss överallt. Vårt kennelnamn är Apricitas vilket betyder solsken på latin. Vi ville ha ett glatt kennelnamn och något med solsken. Många kennelnamn är upptagna, vi testade olika namn på svenska, finska och engelska, och till slut fick det därför bli något på latin :).

Vi bor i ett hus på landet i Urshult. Vi har 5000 kvm tomt och när till skogspromenader och härliga sjöar. Vi har en inhägnad hundgård, och håller på att fixa en apellplan.

Om ni har frågor eller funderingar är det bara att höra av sig. Mail svarar vi snabbast på, men det går även att ringa eller skicka sms.

Jag och Laura 2018

Marcus och hundarna vid Södra Bergundasjön sommaren 2018

Harry och Hessu, augusti 2018

Lovisa och Opie, hösten 2018

EnglishSwedish