Vårt avelsmål

Avelsmål 

Vi väljer endast hundar i avel som är friska och som följer rasbestämmelserna. Vi följer Svenska Welsh Corgi klubbens rekommendationer för avel. Hundarna som används i avel är ögonslysta och friska.

Hundar är vårt liv och drömmen om att ha uppfödning av Welsh Corgi Pembroke startade när Laura flyttade hem till oss. Corgi är en fantastisk hundras, som robust, energisk och lättlärd. Laura är en underbar hund, hon älskar barn, har lätt för att komma överens med alla andra hundar. Laura är frisk, har ett sunt psyke, är nyfiken, och är lojal mot familjen. Laura har varit en fantastisk mamma för sin första kull och har verkligen tagit sin roll på allvar. Denna tjej fortsätter ständigt att imponera på oss. Målet med vår avel är att bevara de positiva linjerna från Laura. Det viktigaste i vårt avelsarbete är att använda hundar med stabila psyken och bra mentalitet.

Vad du kan förvänta dig av mig som uppfödare

Jessica: Jag har gått hundutbildning för DogSense, år 2016. I hundutbildningen ingick kurserna Hundens beteende och etologi, raskunskap, stress och rädslor hos hund. Jag försöker vara med på uppfödarträffar som Svenska Welsh Corgi klubben och Småland- Ölands Kennelklubb anordnar och alla föreläsningar som jag kan. De jag varit med på finns att läsa i bloggen under kategori Föreläsning. Jag har studerat samtliga böcker i Svenska Kennelklubbens Uppfödarserie och ska gå deras uppfödarutbildning när tillfälle ges.

Jag och Laura har gått valpkurs och allmänlydnad för Växjö Brukshundklubb. Vi har gått på massor av utställningsträning, ringträning och handlerträning. Vårt fokus har legat på utställningar, dels för att lära oss mer om rasen och dels för att få en uppfattning och bedömning inför framtida avel. Utställningar har även fungerat som bra social- och miljöträning.

Harry: har tränat IPO med sin tidigare dobermann, och har gått lydnadskurs med grand danois Hessu. Harry är vice ordförande i Svenska Grand Danois klubbens styrelse.

Det spännande med hundavel och hundar överhuvudtaget är att det alltid finns något nytt att lära sig. Vi kan inte svara på alla frågor, men lovar att försöka ta reda på allt vi kan och som ni undrar över.

Vi lägger stor vikt vid att försöka matcha valp med familj så att det blir bra långsiktigt. Därför behöver vi veta mer kring din livssituation, vad du tänker med hunden, och så vidare. Vi har fri prövningsrätt.

Vi vill gärna ha fortsatt kontakt med dig som valpköpare. Du ska kunna känna dig trygg med stöd av oss (vi har haft stor hjälp från våra uppfödare, och vill förmedla detta vidare). Vi hjälps åt för att hitta rätt träning för hunden. Vid frågor eller oro finns vi tillgängliga när som helst. Det finns inga dumma frågor. Fråga hellre en gång för mycket!

Vi kommer att anordna valpträffar så att ni valpköpare får träffas och utbyta erfarenheter och ha roligt tillsammans.

EnglishSwedish