Vårt avelsmål

Avelsmål 

Vi väljer endast hundar i avel som är friska och som följer rasbestämmelserna. Vi följer Svenska Welsh Corgi klubbens rekommendationer för avel. Hundarna som används i avel är ögonlysta och friska.

Hundar är vårt liv och drömmen om att ha uppfödning av Welsh Corgi Pembroke startade när Laura flyttade hem till oss. Corgi är en fantastisk hundras, som robust, energisk och lättlärd. Laura är en underbar hund, hon älskar barn, har lätt för att komma överens med alla andra hundar. Laura är frisk, har ett sunt psyke, är nyfiken, och är lojal mot familjen. Laura har varit en fantastisk mamma för sin första kull och har verkligen tagit sin roll på allvar. Denna tjej fortsätter ständigt att imponera på oss. Målet med vår avel är att bevara de positiva linjerna från Laura. Det viktigaste i vårt avelsarbete är att använda rastypiska hundar med bra mentalitet.

Vad du kan förvänta dig av mig som uppfödare

Det spännande med hundavel och hundar överhuvudtaget är att det alltid finns något nytt att lära sig. Vi kan inte svara på alla frågor, men lovar att försöka ta reda på allt vi kan och som ni undrar över.

Vi lägger stor vikt vid att försöka matcha valp med familj så att det blir bra långsiktigt. Eftersom vi lär känna valparna väldigt väl under den första tiden så vill vi kunna matcha rätt valp (utifrån temperament, personlighet) med rätt familj. Vi kommer därför behöva veta mer om er, vilket hem ni har att erbjuda hunden, vad ni planerar att göra med hunden, tidigare erfarenhet, livssituation och så vidare. Vi har fri prövningsrätt.

Vi vill gärna ha fortsatt kontakt med dig som valpköpare. Du ska kunna känna dig trygg med stöd av oss (vi har haft stor hjälp från våra uppfödare, och vill förmedla detta vidare). Vi hjälps åt för att hitta rätt träning för hunden. Vid frågor eller oro finns vi tillgängliga när som helst. Det finns inga dumma frågor. Fråga hellre en gång för mycket!

Vi kommer att anordna valpträffar så att ni valpköpare får träffas och utbyta erfarenheter och ha roligt tillsammans.

Våra hundar är uppfödda på Bozita Robur hundfoder och Nutrolin olja.

 

EnglishSwedish