Köpa valp

Besök gärna När du bestämt dig | Köpahund.se (skk.se)

Är Corgi rätt ras för dig? 

  • Friska och sunda utan kända rassjukdomar.
  • Corgisar har funktionell päls som fungerar som isolation mot värme och kyla samt är vattenavvisande.
  • Pälsen kräver minimal skötsel, endast urborstning vid fällning (ca 2 ggr/år) samt ett bad då och då.
  • En fast hand i uppfostran krävs. De är stora hundar i liten förpackning.
  •  Med ett tydligt ledarskap, framförallt under det första året, så får du en otroligt lättsam och positiv kompis under många år framåt.
  • Corgi är en heeler, och de vallar genom att nafsa djuren i hasorna. Detta nafsande uppträda spontant hos en del individer. Lär bort detta beteende redan från valpstadiet.
  • Aktivering är nödvändig för att den intelligenta corgin ska trivas bra.
  • De ska ha mycket och varierad motion i sällskap med sin flock.
  • Corgisar är lättlärda och muntra glädjespridare.
  • De är lagom stora kompisar i familjen och har stor förkärlek till barn och deras lekar.

Våra förväntningar på dig som valpköpare

Vi har ingen kölista men en lista för intresseanmälan. När det närmar sig valpning har vi ny kontakt. Vi säljer endast valpar till familjer där vi kan se att valpen kommer få ett livslångt liv. Om något oförutsett skulle hända förutsätter vi att ni tar kontakt med oss och ger oss möjligheten att köpa tillbaka hunden, eller hjälpa till så att hunden hittar ett nytt hem.

 

Vi lägger stor vikt vid att försöka matcha valp med familj så att det blir bra långsiktigt. Det är viktigt att det känns rätt för både er och oss. Vi vill gärna ha fortsatt kontakt med våra valpköpare och vill att ni ska känna er trygga med att kunna kontakta oss närsomhelst och med alla sorters frågor. Vi kommer därför behöva veta mer om er, vilket hem ni har att erbjuda hunden, vad ni planerar att göra med hunden, tidigare erfarenhet, livssituation och så vidare. Eftersom vi lär känna valparna väldigt väl under den första tiden så vill vi kunna matcha rätt valp (utifrån temperament, personlighet) med rätt familj.

 

Vi är väldigt intresserade av utställning och är iväg på utställning nästan varje helg under säsong. Vår förhoppning är att ni vill ställa ut hunden någon gång (vi hjälper gärna till). Utställning är inget krav men vi ser gärna att ni gör någon aktivitet med er hund. Pembroke är en vallhundras som kräver aktivitet och mental stimulans för att må bra. Vi tränar mycket med våra hundar, både privat och på anordnade kurser. Du kan träna det mesta med en Pembroke, t ex rallylydnad, lydnad, nosework.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss. Vill du veta mer om rasen kan du även besöka Svenska Welsh Corgi klubbens hemsida där det finns mer information. http://www.swck.org

IMG_1871.JPG

EnglishSwedish